Utskriftsvennlig versjon

Om brukergrensesnittet


Hvordan fungerer E-site? Hva er de forskjellige knappene?
Om brukergrensesnittet


E-site Meny
I denne menyen har man flere valg. Disse valgene kan variere fra bruker til bruker, avhengig av hva man har tilgang til. Her er også mulig å opprette nye valg. Eksempel på dette er at man vil ha to menyer, og lager en ny innholdsmappe.

 Innhold
Her er det en pluss i forkant. Trykker du på denne vil du se alle dine mapper som synes på din meny. Trykker du på selve ikonet vil innholdet i mappen vises i visningsrammen.

 Skjult innhold
Her legger vi elementer og mapper man ikke skal kunne velge fra menyen. Eksempel er en kalender. Man legger kalenderen under 'skjult innhold', og man lager en link til denne fra forsiden. Man kan også legge uferdige artikler m.m. i denne mappen.

 Design og innstillinger
Her endrer vi design, og lager nye. Ofte vil man at forsiden skal ha ett utseende, mens de underliggende sidene skal se annerledes ut. Se eget valg på forrige side for å få nærmere beskrivelse av bruken her.

 Filadministrasjon
Her er alle filene / bildene som brukes av din web-site. Det er mulig å lage flere mapper, laste opp zip filer m.m.

 Slettede elementer
I denne mappen legges alle ting man sletter fra siden. Man kan enkelt hente frem noe som er slettet. Vær våken om du tømmer denne. Da er det ingen vei tilbake. Interkodex kan hente ting fra back-up.

 Vis webside
Denne knappen brukes når visningsrammen viser andre ting enn websiden. Du vil nå se din webside igjen.

 Medlemmer
Her definererer vi brukere som har tilgang til lukkede mapper på websiden (dvs. mapper med tilgangsnivå høyere enn 0).

 Oversettelser
Dette valget er kun for de som har flerspråkelig website. Ved å trykke på denne, definerer man de språkene siden skal være på.

 Brukere
Her defineres nye brukere. Man gir de tilgang til de områdene brukeren skal få lov til å endre på. Dette kan variere fra bruker til bruker.

 Statistikk
Her ser du hvor mange som besøker siden din, og hvor de eventuelt kommer fra.

 Mailing liste
Her defineres mottakergrupper og mottakere av mail du automatisk kan sende fra siden din. Det er også mulig å lage en side der folk melder seg på som mottakere av dine mail.

 Ordre
Dette er for de som bruker vår webshop løsning. Her vil man se alle ordere som kommer, og har også mulighet for å endre innstillinger for webshoppen.


Visningsramme
Normalt vises siden din slik den ser ut for brukere i denne rammen. Om du trykker på de ovennevte ikonene som ligger i E-site menyen, vil andre ting vises her.

Topp meny
Denne menyen har normalt fire valg.
'Redigering' er en av og på knapp som slår av og på redigeringsmoduser.

'Velkommen' Denne knappen endrer seg i forhold til hvor du er på siden din. Trykker du på denne knappen, vises innholdet i kategorien du er på.

'Ny' er knappen for å lage noe nytt. Enten det er nye ting på menyen, eller nytt innhold på noen av sidene. Det er lurt å stå der man ønsker å lage noe nytt. Da havner det på riktig sted. Les mer om hva og hvordan i valene for menyelementer og elementer på foregående side. 

'Oversettelser' Dette valget er kun for de som har flerspråkelig website. Ved å trykke på knappen kan man oversette innholdet til de definerte språkene.

Snarvei
Er der for å føre deg til det objektet du vil redigere på. Noen ganger står de ganske tett. Hold musen stille over de, og det vil komme en tekst som forteller deg hvilken pil som er riktig.

Tips en venn  Gå tilbake